Gratis verzending vanaf €75,- binnen Nederland!
✓ Nieuwe collectie  staat wekelijks online!
 Vragen  of  hulp  nodig? WhatsApp naar 06-51018694

Ruilen & Retourneren

Toch niet helemaal tevreden met je aankoop, dan kun je het uiteraard ruilen of retourneren. Wanneer de retour zending voldoet aan de retourseisen wordt het terug te betalen bedrag retour gestort binnen 1-2 werkdagen.

Het artikel dient bij ontvangst te worden nagekeken op eventuele fouten, onvolmaaktheden of beschadigingen. Deze dienen binnen 24 uur na ontvangst door de consument per e-mail aan ons te worden gemeld. Artikelen met een fout, onvolmaaktheid of beschadiging die retour worden gezonden zonder dat er binnen 24 uur na ontvangst door de consument een melding is gedaan van een foutje, onvolmaaktheid of beschadiging, kunnen niet worden geaccepteerd.

Hoe het in zijn werk gaat lees je hieronder:

–Kijk in de voorwaarden of je bestelling in aanmerking komt om te retourneren.

– Meld je retour daarna aan via mail naar info@favoritsonline.nl OF via onze whatsapp service op de website o.v.v. je naam, welke artikelen, ordernummer en na goedkeuring kan de retour verzonden worden naar ons. Let op: dit is enkel voor whatsapp geen telefoonnummer.

-Hierna kun je dus je bestelling retourneren.
– Ruilingen en retouren kunnen verzonden worden naar het retouradres vermeld op de factuur en op deze site
– Retourskosten zijn voor eigen rekening. Wanneer je kiest voor een tegoedbon i.p.v. geld terug, krijg je deze kosten wel van ons vergoed. (bestelling afgehaald, deze kun je ook uiteraard weer terugbrengen i.p.v. verzenden)

– Niet goed = Geld retour*
– *Sale artikelen vanaf 40% korting of van €10 of minder mogen niet geretourneerd worden, ook niet bij uitzondering en vallen ook buiten de garantie i.v.m. de hoge kortingen!

– Sale minder dan 40% korting mag geretourneerd worden, maar wij geven hier geen geld op terug! Dit mag geruild worden voor iets anders of bijv een andere maat of als tegoed op je account.

-Seizoensgebonden Items zoals items van een party collectie of hoogzomer items in de Final Sale mogen ook niet meer retour

Wij hebben het recht om pakketten die buiten de gestelde retourstermijn bij ons binnen komen te weigeren, indien dit van toepassing is vervalt het recht op terug betaling en zullen wij je via de mail daarvan op de hoogte stellen. Dit geldt ook voor retouren die niet voldoen aan de retoursvoorwaarden.

Gratis omruilen?

-Wil je het omruilen voor een andere maat of een ander artikel geef dat dan even aan dan kan dat artikel apart gehouden worden en opgestuurd zodra je retour bij ons ontvangen is. Dat artikel blijft dan wel natuurlijk hooguit 7 dagen apart liggen i.v.m. de retourstermijn, is je retour dan nog niet ontvangen gaat het gereserveerde item weer in de verkoop. M.u.v. Sale items!

Wil jij voordelig zonder extra retourskosten retourneren?

Kies dan voor de optie tegoedbon i.p.v. geld retour. Op dit tegoed krijg je namelijk altijd onze verzendkosten van dat moment (6,29) van het retourneren als extra tegoed van ons

– Wij geven geen wasgarantie of garantie op versieringen, steentjes etc. Ook op knopen/ ritsen, pillen van de stof en dergelijke geven wij geen garantie.
– Body’s mogen niet retour i.v.m. hygiëne! Deze bevatten namelijk geen plakstrip bij het kruis zoals bijv ondergoed en zwemkleding.
– Accessoires zoals riemen, oorbellen, panty’s en tassen nemen wij niet retour.
– Artikelen uit onze sale rubriek kun je dus retourneren (m.u.v. 40% items €10 of minder items of seizoensgebonden items).

Ruilen en retourneren kan dus, maar onder de volgende voorwaarden:
–Binnen 10 dagen vanaf ontvangst klant tot ontvangst bij Favorits (bij verzendingen)

-De retour van de artikelen is aangemeld via ons mailadres OF berichtje via whatsapp. Let op: dit is enkel voor whatsapp geen telefoonnummer.

– Haal jij je bestelling af, let dan op de retourstermijn geldig na het plaatsen van je bestelling, deze is bij afhalen 8 dagen. Dit omdat het vaak ‘wel een keer afgehaald word’ maar dit is uiteraard niet de bedoeling en dien je je bestelling ook wel z.s.m. af te halen na het plaatsen.
– de factuur bijgevoegd.
– de artikelen moeten onbeschadigd, ongedragen en ongewassen zijn en voorzien van de originele labels/prijskaartjes.

Artikelen dienen in de goede en originele staat te zijn, prijskaartjes zijn aangehecht, ongedragen, ongewassen en onbeschadigd en niet te zijn bewaard in een bijv ‘rokerige’ ruimte. Ook items met een sterke lichaams- of parfumgeur en/of Make-up kunnen wij NIET retour aannemen!

Natuurlijk mogen artikelen thuis gepast worden maar deze mogen niet gedragen of gewassen worden.
Wanneer er door nalatigheid ontstane beschadigingen, Bijvoorbeeld water-, val- en/of stootschade aan de artikelen zit kunnen wij helaas niet overgaan op terugbetaling.

Wij nemen geen schoenendozen retour waarop is geschreven, geplakt etc. Wij kunnen dit product dan niet meer verkopen en hebben het recht dit te weigeren. Doe dus altijd netjes de items terug in de daar voor bestemde verzendzak.

Op gedragen, gewassen & kwetsbare kleding geven wij helaas geen (scheur) garantie.

  • Wij geven geen garantie op ritsen, deze worden voor verzending gecontroleerd en wij geven dus geen garantie op defect hiervan
  • Op studs, steentjes, glitters en andere versieringen geven wij geen garantie

Een retourzending die buiten de retourstermijn van 10 dagen geretourneerd word, kunnen wij helaas niet meer accepteren! Uiteraard doe wij nooit moeilijk wanneer een zending door omstandigheden wat later binnen komt, laat dit alleen even tijdig weten! Mochten wij toch retouren ontvangen zonder de bovengenoemde punten kunnen wij de retour helaas niet accepteren, wij sturen dan ook je retour naar je terug of weigeren deze bij ontvangst.
Wanneer wij de door jou terug gestuurde artikelen hebben ontvangen zullen wij overgaan op terugbetaling.
Wanneer je betaald met een tegoedbon vindt de terug betaling ook altijd plaats in de vorm van een tegoedbon.
Favorits behoudt het recht om retouren te weigeren of om slechts een gedeelte van het bedrag te crediteren, wanneer het vermoeden bestaat dat de artikelen reeds gebruikt zijn of door schuld anders dan die van Favorits of de leverancier, het artikel beschadigd is.
Favorits respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je ons verschaft altijd vertrouwelijk wordt behandeld. Je hebt bij ons altijd de mogelijkheid je eigen gegevens te laten wijzigen of verwijderen. We zullen je persoonlijke gegevens niet ter beschikking stellen aan derden.

Bestellingen worden binnen Nederland vanaf 75 euro gratis verzonden, vanaf 100 euro binnen België. Mocht hierna een artikel of meerdere artikelen worden geretourneerd en het totaalbedrag van je bestelling komt dan onder de 75 euro of 100 euro uit, dan worden er alsnog 6,29 euro (NL) of 8,99 euro (BE) verzendkosten berekend. Dit bedrag wordt dan in mindering gebracht op het retoursbedrag.
Ook bij acties met gratis verzending worden er na een retournering alsnog de verzendkosten in mindering gebracht op het terug te betalen bedrag.

Verstuur je pakket altijd met een Track & Tracé. Favorits is namelijk ook niet aansprakelijk wanneer je retourspakket zoek raakt. Bewaar dit bewijs ook goed totdat het bedrag retour is gestort op je rekening. Bij geen of onvoldoende frankering brengen wij extra kosten in rekening. Alle retourtjes die bij ons binnen komen worden geregistreerd zodat we altijd kunnen nagaan wanneer en of een retourzending bij ons binnen is gekomen. Mocht je het pakket zonder T&T verzenden en deze bereikt ons niet kunnen wij helaas geen geld retour overmaken zonder bewijs van verzending.

Wij versturen alle pakketten met track & tracé omdat wij al onze zendingen graag willen kunnen volgen en achterhalen.
Mocht je T&T link aangeven dat je zending is bezorgd maar is dit niet het geval?
Je dient dan contact op te nemen met de koerier (Post NL). Wij hebben hier verder namelijk geen inzage in.
Wij zijn dan ook niet verantwoordelijk voor zoek geraakte pakketten!

Indien je vragen of klachten hebt over een product of dienst, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.
BTW – NL001777626B37
KVK – 73433438
Bank – NL10KNAB0259637297

Voor ruilingen of retourneringen kun je een mailtje sturen naar info@favoritsonline.nl of via onze whatsapp service via de website

Gratis verzending NL

vanaf €75,- binnen Nederland

Gratis verzending BE

vanaf €100,- binnen Belgie

Voor 15:00 besteld,

dezelfde werkdag verzonden!

100% veilig afrekenen

iDEAL, Applepay en Bancontact

nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!
Met de online nieuwsbrief van Favorits Dameskleding blijf je op de hoogte van exclusieve aanbiedingen en de nieuwe collecties!